43
43
 ledige stillinger på Magisterjob
89
89
 ledige stillinger i profiljob netværket
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference
Nationalmuseet

Nationalmuseet

|
Storkøbenhavn
|
Indrykket 11-12-2020

Vicedirektør - Museer og Slotte

Nationalmuseet vil være til stede i hele Danmark og tiltrække flere besøgende fra hele landet og fra udlandet til alle vores besøgssteder. Museet har derfor formuleret en strategi for perioden 2019-2024, Faglighed og forretning, der skal bringe museet det første stykke af vejen ved grundlæggende at ændre museets DNA i retning af et mere publikumsorienteret fokus (vi kalder det Publikum først) og samtidig sikre (faglig og økonomisk) bæredygtighed.

Nationalmuseet består af direktørembedet samt fire afdelinger. Afdelingen Museer og Slotte består af række besøgssteder organiseret i 7 enheder:

 • Krigsmuseet og Frihedsmuseet samt Hangar 46
 • Frilandsmuseet og Nationalmuseets træskibssamling
 • Christiansborg Slot, herunder Chr. Den IVs Bryghus, Eremitageslottet og Liselund Slot
 • Kronborg Slot
 • Trelleborg
 • Kongernes Jelling
 • Frøslevlejrens Museum & Kommandørgården på RømøNationalmuseet søger en visionær vicedirektør til afdelingen Museer og Slotte, der kan fortsætte udviklingen af museets besøgssteder inden for rammerne af strategien, dvs. fremme en publikumsrettet udvikling, øge antallet af gæster og sikre økonomisk vækst, der sikrer den fortsatte udvikling. Midlerne hertil er, at det enkelte besøgssted i al væsentlighed skal kunne fungere autonomt og kunne drive egne udstillinger, formidlingsaktiviteter og markedsføring med udgangspunkt i lokale budgetter de enkelte steder. Det betyder, at rollen som vicedirektør indeholder et stort element af sparring og dialog med besøgsstederne om at udvikle deres visioner i overensstemmelse med museets strategi.

Vicedirektøren skal tillige varetage opgaven som slotschef for Kronborg. I den egenskab vil man være ansvarlig for udviklingen af Kronborgs formidling og aktiviteter på samme måde som besøgsstedscheferne er det for deres besøgssteder. Det er Nationalmuseets erfaring, at det dobbelte mandat, som både vicedirektør og chef for et besøgssted giver den bedste baggrund for at kunne drive afdelingen og yde relevant og troværdig sparring for besøgsstedscheferne.

Afdelingen har ca. 190 medarbejdere og en omsætning på ca. 86 mio. kr. Langt størstedelen af afdelingens omsætning udgøres af entréindtægter og andre publikumsindtægter.

Ansvarsområde

Vicedirektøren er ansvarlig for afdelingens overordnede ledelse, prioriteringer og ressourceanvendelse. Vicedirektøren har ansvaret for planlægning og udvikling samt koordinering af afdelingens opgaver. Vicedirektøren refererer til direktøren og er medlem af museets direktion.

Som slotschef har vicedirektøren ansvaret for at drive og udvikle et velfungerende besøgssted, at sætte publikum først med formidlingstiltag, der understøtter Nationalmuseets strategi, at forestå udviklingen af Kronborgs formidling og oplevelser, at udvikle besøgsstedet, så der præsteres en væsentlig økonomisk vækst, der kan være med til at finansiere den fremtidige udvikling.

Kvalifikationer

Vi forventer, at vicedirektøren har:

 • Relevant akademisk uddannelse, gerne suppleret med en lederuddannelse
 • Ledelseserfaring på højt niveau
 • Indgående erfaring med udvikling og drift af publikumstilbud, f.eks. opnået i museumsbranchen, i den kommercielt orienterede del af oplevelsesindustrien eller inden for public service
 • Indgående erfaring med økonomistyring og forståelse for arbejdsvilkårene i en politisk ledet organisation og samarbejdet med statslige myndigheder
 • Forståelse for salg og besidder kommerciel tæft samt formår derigennem at skabe den gode publikumsrejse på besøgsstederneVi forventer endvidere, at vicedirektionen har følgende personlige profil:

 • Strategisk overblik, gennemslagskraft og udprægede samarbejdsevner
 • Åben og engageret med evne til at inspirere og motivere medarbejderne samt vilje til at bruge og videreudvikle medarbejdernes kompetencer
 • Visionære bud på udviklingen af afdelingen Museer og Slotte som led i udfoldelsen af Nationalmuseets strategi
 • En resultatorienteret og åben ledelsesstil, der er tillidsvækkende og dialogskabende: du formår at forme det bedste formidlingsprodukt i dialog med besøgsstederneVi tilbyder til gengæld en alsidig stilling med et stort selvstændigt ansvarsområde og en meget central position på museet.

Løn- og ansættelsesvilkår

Arbejdsstedet er Kronborg Slot. Ansættelsen sker i henhold til rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten. Stillingen er klassificeret i løngruppe 1 og besættes på åremål i 6 år. Der er mulighed for at forhandle et personligt tillæg.

Ansættelsen er betinget af, at vicedirektøren kan sikkerhedsgodkendes til niveauet fortroligt og til stadighed kan oppebære denne godkendelse.

Stillingen ønskes besat pr. 1. april 2021.

Ansøgning

Nationalmuseet arbejder aktivt for ligestillingen blandt medarbejderne og opfordrer derfor alle kvalificerede uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Ansøgningen skal sendes via museets elektroniske rekrutteringssystem på vores hjemmeside www.natmus.dk/job Den skal være museet i hænde senest fredag den 22. januar 2021. Som led i ansættelsesprocessen vil der blive anvendt test.

Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 5 og 6.

Yderligere oplysninger om stillingen kan indhentes hos vicedirektør Erik Als (e-mail: erik.als@natmus.dk, telefon 41 20 68 60).

Nationalmuseet er Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum og et statsmuseum under Kulturministeriet. Nationalmuseet styrker historiebevidsthed og medborgerskab ved at belyse Danmarks og verdens kulturer og deres indbyrdes afhængighed. Ca. 655 medarbejdere er fordelt på 4 afdelinger: Forskning, Samling og Bevaring, Museer og Slotte, Nationalmuseet København samt Drift og Administration. Se mere om Nationalmuseet på www.natmus.dk
 

Kontakt

Nationalmuseet

Kronborg
3000
Helsingør
Danmark
Tlf: 4120 6850
Praktisk information
Oprettet:
11-12-2020
Udløber:
22-01-2021
Kviknummer:
LJA-81475604
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Ledelse
Beliggenhed
Lignende job
Danmarks Tekniske Universitet
Lyngby-Taarbæk, Storkøbenhavn
Frist:
08-03-2021
Aarhus Universitet
Aarhus, Østjylland
Frist:
15-03-2021