43
43
 ledige stillinger på Magisterjob
89
89
 ledige stillinger i profiljob netværket
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference
Nationalmuseet

Nationalmuseet

|
Storkøbenhavn
|
Indrykket 07-12-2020

Vicedirektør - Forskning, Samling og Bevaring

Nationalmuseet søger en vicedirektør for afdelingen Forskning, Samling og Bevaring. Stillingen ønskes besat pr. 1. april 2021.

Vicedirektøren har ansvaret for planlægning, udvikling og koordinering af museets forsknings-, samlings- og bevaringsarbejde.

Afdelingen består af de fire forskningsenheder Danmark og Middelhavslandenes Oldtid, Middelalder, Renæssance og Numismatik, Nyere Tid og Verdens Kulturer, Miljøarkæologi og Materialeforskning samt enhederne Samling, der arbejder med museets samlinger af museumsgenstande, arkiver mv., Bygning og Inventar, der arbejder med konservering, Magasinering og Kulturhistorisk Konservering, der arbejder med logistik og den sikre opbevaring af museets samlinger samt sagsbehandling af danefæ. Afdelingen er fysisk placeret dels på Nationalmuseet i København dels på Brede Værk i Lyngby. Det planlægges i de kommende år at samlokalisere afdelingen til Brede. Vicedirektøren deler sin tid mellem de to lokationer.

Vicedirektøren understøttes herudover af en lille stabsenhed bestående af en sekretær, en forskningskoordinator, en projektleder samt typisk 1-2 projektansatte.

Afdelingen har samlet ca. 200 faste medarbejdere og et samlet årligt budget på ca. 100 mio. kr.

Ansvarsområde

Vicedirektøren er ansvarlig for afdelingens overordnede ledelse, prioriteringer og ressourceanvendelse. Vicedirektøren har ansvaret for planlægning og udvikling samt koordinering af afdelingens opgaver. Vicedirektøren refererer til direktøren og er medlem af museets direktion.

Nationalmuseet har i 2018 udarbejdet en udredning om museets forskning og det bliver en særlig opgave for den nye vicedirektør at realisere ambitionerne i udredningen. Vicedirektøren skal tillige inspirere og initiere udvikling af forskningsprojekter, der understøtter museets strategi om at skabe stor og tværfaglig forskning. Det skal blandt andet ske ved at etablere et nyt stærkt forskningsmiljø i Brede, der indebærer, at hele afdelingen samles i Brede. Museet har herudover som mål at få en stærkere profil inden for anvendt forskning og dermed vise, at man kan bruge kulturhistorien til at løse samtidsproblemstillinger. Dette indebærer et øget samarbejde med virksomheder, med universiteter, museer, myndigheder og andre interessenter samt deltagelse i partnerskaber som f.eks. Science City Lyngby.

Nationalmuseet insisterer med sin strategi 2019-2024 faglighed og forretning endvidere på en ny kobling mellem museets forskning og dets formidlingsprodukter. Den nye vicedirektør skal stå i spidsen for, at denne kobling lykkes.  

Nationalmuseets samlinger består af ca. 2 mio. museumsgenstande, der både skal formidles, udforskes og bevares for eftertiden til tider modstridende hensyn. Vicedirektøren skal virke for både at sikre den lette tilgang til samlingerne til formidlingen samtidig med, at samlingerne udvikles og bevares.

Kvalifikationer

Vicedirektøren har en akademisk uddannelse mindst på ph.d.-niveau og omfattende ledelseserfaring.


Desuden forventer vi, at vicedirektøren har:

  • Personlig forskererfaring og erfaring med videnskabeligt arbejde på højt niveau, herunder meget gerne erfaring med anvendt forskning
  • Viden om og interesse for forandringsledelse
  • Forståelse for arbejdsvilkårene i en politisk ledet organisationVi forventer endvidere, at vicedirektøren har følgende personlige profil:

  • Strategisk overblik og gennemslagskraft
  • Udprægede samarbejdsevner inden for såvel udvikling som administration
  • Åben og engageret med evne til at inspirere og motivere medarbejderne samt vilje til at bruge og videreudvikle medarbejdernes kompetencer
  • En ledelsesstil, der er tillidsvækkende og dialogskabendeVi tilbyder til gengæld en ansvarsfuld og alsidig stilling med et stort selvstændigt ansvarsområde og en meget central position på Nationalmuseet.

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelsen sker i henhold til rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten. Stillingen er klassificeret i løngruppe 1 og kan besættes på åremål i 6 år. Der er mulighed for at forhandle et personligt tillæg.

Ansættelsen er betinget af, at vicedirektøren kan sikkerhedsgodkendes til niveauet fortroligt og til stadighed kan oppebære denne godkendelse.

Ansøgning

Nationalmuseet arbejder aktivt for ligestillingen blandt medarbejderne og opfordrer derfor alle kvalificerede uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Ansøgningen skal sendes via museets elektroniske rekrutteringssystem på vores hjemmeside www.natmus.dk/job Den skal være museet i hænde senest fredag den 22. januar 2021. Som led i ansættelsesprocessen vil der blive anvendt test.

Yderligere oplysninger om stillingen kan indhentes hos direktør Rane Willerslev (e-mail: rane.willerslev@natmus.dk, telefon: 41 20 60 00).

 

Nationalmuseet er Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum og et statsmuseum under Kulturministeriet. Nationalmuseet styrker historiebevidsthed og medborgerskab ved at belyse Danmarks og verdens kulturer og deres indbyrdes afhængighed. Ca. 655 medarbejdere er fordelt på 4 afdelinger: Forskning, Samling og Bevaring, Museer og Slotte, Nationalmuseet København samt Drift og Administration. Se mere om Nationalmuseet på www.natmus.dk


Kontakt

Nationalmuseet

Ny Vestergade 10
1471
København K
Danmark
Tlf: 4120 6850
Praktisk information
Oprettet:
07-12-2020
Udløber:
22-01-2021
Kviknummer:
LJA-81460493
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Ledelse
Beliggenhed
Lignende job
Danmarks Tekniske Universitet
Lyngby-Taarbæk, Storkøbenhavn
Frist:
08-03-2021
Aarhus Universitet
Aarhus, Østjylland
Frist:
15-03-2021