103
103
 ledige stillinger på Magisterjob
225
225
 ledige stillinger i profiljob netværket
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference
GEUS

GEUS

|
Storkøbenhavn
|
Indrykket 24-09-2019

Statsgeolog til Reservoirgeologisk afdeling ved GEUS

Stillingen som statsgeolog (kontorchef) for Reservoirgeologisk afdeling ved De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS) er ledig til besættelse snarest muligt.

 

Som statsgeolog indgår du i GEUS chefteam og skal sikre udviklingen af GEUS rolle som førende på energiområdet; dette gælder særligt i omstillingen til grøn energi og CO2 reduktion, men også i forhold til den resterende produktion af olie-gas, dekommissionering og anvendelse af udtømte felter til anden brug. Du skal være en drivende kraft i hjemtagning af projekter til Energiområdet på GEUS, samt i rådgivnings- og samarbejdsprojekter med myndigheder, virksomheder og akademiske samarbejdspartnere, nationalt som internationalt. Du skal stå for den faglige, personalemæssige, administrative og økonomiske ledelse af afdelingen og skal udvikle den og dens personale i overensstemmelse med GEUS værdier.

 

Arbejdsområde

Afdelingens hovedopgave er at forstå den geologiske udvikling af sedimentbassinerne i Danmark og Grønland med særlig fokus på anvendelsen af undergrunden. Dette gælder både i forhold til geotermi, varme- og energilagring, Carbon Capture and Storage (CCS) og olie-gas indvinding. Forskningsmæssigt arbejdes der især med følgende discipliner: reservoirkarakterisering og modellering, petrofysik, petrografi, diagenese, uorganisk og organisk geokemi, log- og seismisk tolkning, samt tre-fase-strømningseksperimenter ved reservoirbetingelser i kalk og sandsten.

 

Afdelingen har to laboratorier kerneanalyselaboratoriet og laboratorium for organisk geokemi og petrografi og deltager i mange større forskningsprojekter. Afdelingen bidrager til rådgivning af danske og grønlandske myndigheder, især Energistyrelsen og Departementet for Erhverv, Energi og Forskning i Nuuk og udfører rådgivningsopgaver for energiselskaber. Afdelingen har et tæt samarbejde med nationale og internationale forskningsinstitutioner og virksomheder.

 

Der er for øjeblikket ca. 21 medarbejdere i afdelingen, hvoraf 12 er forskere.

 

Opgaverne i afdelingen løses igennem GEUS projektstruktur i tæt samspil med de ni øvrige faglige afdelinger, men især med de to naboafdelinger Stratigrafisk og Geofysisk afdeling, og afdelingens laboratorier indgår i tværgående projekter for hele GEUS.

 

Der er en forventning om, at afdelingen henter en stor del af sine indtægter via eksternt finansierede forsknings-, innovations- og rådgivningsprojekter for industrien, hvorfor ansøgeren skal have erfaring inden for hjemtagning af eksternt finansierede projekter.

 

Du skal gennem udvikling af medarbejderne sikre, at afdelingen udfører forskning på internationalt niveau, og at den opbyggede viden kan anvendes i forbindelse med rådgivning af myndigheder og andre relevante opdragsgivere. En særlig udfordring vil være at geare afdelingen til at hjemtage innovationsprojekter, hvor der fra de forskningsbevilgende myndigheder lægges vægt på løsningsorienteret forskning i tæt samarbejde med virksomheder og offentlige institutioner, samtidig med at der holdes et højt forskningsniveau.

 

Kvalifikationer

Du skal som leder af en forskningsafdeling med fokus på anvendt geologi og rådgivning af myndigheder og selskaber have stor forskningsmæssig erfaring. Der fordres erfaring med at agere i et konkurrencepræget miljø og dermed kendskab til fundraising og markedsføring i forbindelse med hjemtagelse og udførelse af eksterne forsknings- og rådgivningsprojekter.

 

Du har ledererfaring og besidder gode kommunikative evner, har overblik til at styre komplicerede projekter og få dem helt i mål, er kreativ og strategisk i såvel opgaveløsning som i at skabe opgaver og finansiering hertil via netværk hos myndigheder, virksomheder og forskningsverden. Det vil ligeledes være en fordel, hvis du har erfaring med at betjene de politisk ledede styrelser og forståelse for den vigtige klimapolitiske omstilling på energiområdet.

 

Vi lægger vægt på erfaring i personaleledelse og på evnen til at motivere, uddelegere, udvikle og skabe resultater gennem medarbejdere. En sund dømmekraft, gode samarbejdsevner, personlig gennemslagskraft og et venligt sind er afgørende for at løse opgaverne.

 

Vi tilbyder:

  • Et udfordrende lederjob med selvstændigt ansvar og mulighed for at påvirke GEUS udvikling under en øget internationalisering og den kommende grønne omstilling.
  • Et levende og uformelt arbejdsmiljø med dygtige og engagerede medarbejdere, der brænder for det de laver.
  • Et lederteam, der prioriterer tværgående samarbejde og sparring.
  • Gode udviklingsmuligheder for dig selv som leder.

 

GEUS er beliggende i en fredet bygning med højt til loftet i hjertet af København. Vi er en familievenlig arbejdsplads med social ansvarlighed, personalearrangementer og moderne personalefaciliteter.

                              

Løn- og ansættelsesforhold

Stillingen forventes at blive besat på åremål i seks år, med mulighed for forlængelse i tre år. Ansættelse vil ske på vilkår iht. rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten. Stillingen er placeret i løngruppe 1. Ansættelsesområdet er Klima, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

 

GEUS betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle interesserede, uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

 

Yderligere oplysninger

Yderligere oplysninger om GEUS og stillingen kan fås ved henvendelse til administrerende direktør Flemming Larsen på tlf. 30 51 58 99, e-mail: flar@geus.dk eller til vicedirektør Flemming Getreuer Christiansen på tlf. 20 10 83 90, e-mail: fgc@geus.dk.

 

Ansøgning

Ansøgningen skal være vedlagt et CV, samt relevante eksamenspapirer og evt. kontaktoplysninger på referencepersoner (max. 2).

Ansøgning sendes via GEUS hjemmeside www.geus.dk under Job og Uddannelse og skal være GEUS i hænde senest mandag den 21. oktober 2019, kl. 12.00.

 

Ansøgninger modtaget efter tidsfristen vil ikke blive taget i betragtning.

 

Ansøgningen vil blive behandlet af et ansættelsesudvalg. I ansættelsesprocessen kan udvalget beslutte at anvende konsulentbistand ved vurderingen af ansøgernes ledelsesmæssige kompetencer.

 

Vi forventer at afholde samtaler i uge 44 eventuelt 2. runde samtaler i uge 46 efter gennemførelse af personlig test.

 

 

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS) er en uafhængig og internationalt orienteret forskningsinstitution under Klima-, Energi-, Forsyningsministeriet og en del af Geocenter Danmark. GEUS forsker og rådgiver offentlige myndigheder og private inden for natur, klima, miljø, energi og råstoffer. GEUS er ansvarlig for den videnskabelige udforskning af geologien i Danmark og Grønland med sokkelområder. GEUS kortlægger, overvåger og indsamler data, formidler om geologiske forhold og er nationalt geologisk datacenter.

 


Kontakt

GEUS

Øster Voldgade 10
1350
København
Danmark
Tlf: 3814 2000
Praktisk information
Oprettet:
24-09-2019
Udløber:
21-10-2019
Kviknummer:
LJA-75884593
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
HR og personale,
Konsulent og rådgivning,
Ledelse
Beliggenhed
Lignende job
KU - TEO - Fakultetet
København, Storkøbenhavn
Frist:
03-08-2019
Flora RaniaBo Familiehus ApS
Skanderborg, Østjylland
Frist:
03-08-2019