56
56
 ledige stillinger på Magisterjob
99
99
 ledige stillinger i profiljob netværket
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference
Rigsarkivet, Viborg

Rigsarkivet, Viborg

|
Midtjylland
|
Indrykket 04-11-2019

Områdeleder

Områdeleder til Rigsarkivets arbejde med retrodigitalisering

 

Vil du være med til at sætte data i spil, så de skaber mere værdi for flere?

Rigsarkivet er Danmarks fælles hukommelse. Vi indsamler, bevarer og formidler næsten 1.000 års dokumentation om samfundet både i digital og analog form.  I Europa er vi blandt de førende arkiver inden for digital samfundsdokumentation. Den plads vil vi bevare, og vi sætter nu endnu mere fokus på at bringe vores fælles digitale hukommelse i spil.

 

I Rigsarkivet har vi store ambitioner. Vores nye strategi sætter fokus på at få Rigsarkivets meget store datamængder til at skabe endnu mere værdi for borgere, forskere, virksomheder og offentlige myndigheder. Det skal ske i tæt dialog og samarbejde med vores brugere, således at Rigsarkivet i endnu højere grad bliver en del af den fællesoffentlige digitale infrastruktur.

 

Stillingen som områdeleder for Rigsarkivets retrodigitalisering er ledig pr. 1. januar 2020. Retrodigitaliseringen dækker arbejdet med at gøre Rigsarkivets samlinger af papirdokumenter tilgængelige i digital form på især Arkivalier Online. Stillingen er placeret i Rigsarkivets søjle, Brugerservice og Formidling.

 

Retrodigitaliseringen sker hovedsageligt ved fotografering og dokumentscanning og rummer et omfattende workflow, som bringer data fra papir til dels Arkivalier Online dels til digitalt bevaringslager.

 

Rigsarkivets indsats med retrodigitalisering er hovedsageligt eksternt finansieret, og aktivitetsniveau varierer herefter. Området har p.t. 24 medarbejdere, langt de fleste er digitaliseringsoperatører. Arbejdsstedet er Rigsarkivet Viborg, som rummer Rigsarkivets digitaliseringscenter. Områdelederen har også ansvar for en mindre enhed i København, og en vis mødeaktivitet i København må påregnes.

 

Områdelederen skal sikre høj effektivitet i retrodigitaliseringsarbejdet med fastholdelse af det definerede kvalitetsniveau, så de digitale billedfiler dels har den nødvendige kvalitet dels er lette for brugerne at finde. Området leverede i 2018 mere end 14 millioner digitale billedfiler. Der forventes et tilsvarende niveau i 2019 og i de kommende år.

 

Områdelederen refererer til Rigsarkivets vicedirektør for Brugerservice og Formidling.

 

Om jobbet

Som områdeleder for Rigsarkivets retrodigitalisering har du følgende hovedopgaver:

 

  • Daglig ledelse af områdets aktiviteter

  • Ledelsesansvar for p.t. 24 medarbejdere

  • Ansvar for områdets årsplan, budgetlægning og -opfølgning

  • Bidrag til fondsansøgninger og udvikling af Rigsarkivets strategi for retrodigitalisering

  • Udviklingsopgaver i forhold til processerne vedr. retrodigitalisering samt bidrag til udvikling af brugervendte tjenester

 

Om dig

Vi forudsætter, at du:

 

 

  • Har kvalificeret kendskab til processerne i forbindelse med retrodigitalisering, herunder fotodigitalisering, dokumentscanning og scanning fra mikrofilm

  • Har erfaring med håndtering af unik kulturarv eller tilsvarende materiale

  • Har ledelseserfaring og erfaring med personaleledelse af medarbejdere med varieret uddannelsesmæssig baggrund

  • Er en udpræget holdspiller med veludbyggede samarbejdsevner

 

Det er en fordel, men ikke et krav, at du har kendskab til Rigsarkivets samlinger samt anvendelse af Daisy og Arkivalier Online.

 

Vi tilbyder

Som ansat i Rigsarkivet får du ca. 225 kolleger på vores adresser fem steder i Danmark. Sammen arbejder vi for at indsamle, bevare, forske i og formidle den vigtige samfundsdokumentation, der er Rigsarkivets ansvarsområde. Vi er en ambitiøs organisation, der satser på udvikling og digitalisering af vores arbejdsmåder og vores ydelser. Vi lægger vægt på et stærkt fagligt og socialt arbejdsmiljø, hvor opgaverne løses i samarbejde med kollegerne. Og selv om vi arbejder med at bevare og formidle for evigheden, har vi fleksible arbejdstider, så arbejds- og privatliv hænger sammen.

 

Ansættelsesvilkår

Du ansættes på overenskomstvilkår i henhold til gældende overenskomst mellem Finansministeriet og den relevante organisation. Du vil blive indplaceret som chefkonsulent med personaleledelse med mulighed for forhandling af et personligt tillæg afhængig af kvalifikationer

 

Den ugentlige arbejdstid er gennemsnitlig 37 timer.

 

Arbejdsstedet er Rigsarkivet, Viborg.

 

Vi indhenter straffeattest.

 

Ansøgning

Send os en motiveret ansøgning, CV og dokumentation for relevant uddannelse og erhvervserfaring via Rigsarkivets rekrutteringssystem. Du bliver guidet igennem rekrutteringsprocessen, når du trykker på knappen Søg stillingen nederst på siden.

 

Ansøgningen skal indeholde fuldstændigt curriculum vitae og dokumentation for relevant uddannelse og faglige kvalifikationer.

 

Ansøgning med bilag skal være fremme senest tirsdag den 19. november 2019. Vi forventer at holde samtaler i uge 48 og 49.

 

I forbindelse med ansættelsesprocessen vil der evt. indgå ekstern test.

 

Nærmere oplysninger om stillingen kan fås hos vicedirektør Ole Magnus Mølbak Andersen på omma@sa.dk eller 4171 7311.

 

Du kan også læse mere om Rigsarkivet på www.sa.dk

 

Rigsarkivet tilstræber at få så bred en sammensætning i personalet som muligt, hvorfor alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

 

Rigsarkivet er en styrelse og institution under Kulturministeriet, der har til formål at sikre bevaringen af arkivalier til brug for fremtidig forskning, at stille arkivalier til rådighed for myndigheder og publikum samt at udøve forskning og udbrede kendskabet til forskningens resultater. Rigsarkivet har ca. 225 medarbejdere fordelt på 5 adresser; to i Jylland, en på Fyn og to i København.

Kontakt

Rigsarkivet, Viborg

Ll. Sct. Hans Gade 5
8800
Viborg
Danmark
Tlf: 41717249
Praktisk information
Oprettet:
04-11-2019
Udløber:
19-11-2019
Kviknummer:
LJA-77110111
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Kommunikation og medier,
Ledelse
Beliggenhed
Lignende job
Koncernservice og Koncern IT
København, Storkøbenhavn
Frist:
07-07-2020