55
55
 ledige stillinger på Magisterjob
98
98
 ledige stillinger i profiljob netværket
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference
Helsingør Kommunes Museer

Helsingør Kommunes Museer

|
Nordsjælland
|
Indrykket 27-05-2019

Museumsinspektør nyere tid til udvikling af et nationalt værftsmuseum

Ansøgningsfrist 24. juni 2019, kl. 23:59

 

Vil du være med til at realisere et eksperimenterende og anderledes museum, der formidle historien om Danmark som værftsnation?

 

Museerne Helsingør vil med et stort satsningsprojekt, udvikle Værftsmuseet i Helsingør til Danmarks Værftsmuseum. Formidlingen vil foregår i autentiske rammer og skal bidrage til at historien om dansk værftskultur og værftsindustri gøres relevant og nærværende for nutid og fremtid. Til opgaven søger vi en museumsinspektør.

 

Ansvarsområde

Inspektøren skal drive den videre udvikling af et nationalt værftsmuseum. Museet tager afsæt i fortællingen om Danmarks værfter, værftsarbejder- og industrikultur, en fortælling der også har økonomiske, sociale, mentale og politiske perspektiver. En central opgave vil være at videreudvikle og realisere visionerne for et kommende museum, hvor sanselig formidling og mulighed for fordybelse går hånd i hånd.

 

Havnemiljøet i Helsingør er midt i rivende udvikling, hvor det nationale værftsmuseum skal spille en central rolle sammen med andre aktører. Inspektøren skal derfor kunne forholde sig til mange nøgleaktører, som projektet skal udvikles i relation til.

 

Medskabelse og medinddragelse være en væsentlig del af det kommende museums profil. Det er nødvendigt at du har lyst til at arbejde sammen med mange forskellige fagligheder og frivillige ildsjæle.

 

Det nuværende Værftsmuseum er et af fire museer, som Helsingør Kommune driver. Det forventes, at inspektøren også udviser interesse for og vil være i stand til at agere på tværs af de fire museer og fagskel.

 

Kvalifikationer

Inspektøren forventes at have:

 

 • Kendskab til det 20. århundredes arbejderkultur-, søfarts- eller industrihistorie. En anden baggrund end en klassiske museumsfaglig er en mulighed, men vi forventer, at du kan bidrage til museets forskning i Værftshistorie.

 • Stærke analytiske og kommunikative evner.

 • Erfaring med at styre større projekter og fondraise.

 • Erfaring med at formidle til forskellige målgrupper.

 • Et stærkt museumsfaglig netværk, og gerne kendskab til Kulturhavns Kronborgs aktører.

 • Lyst til at engagere sig lokalt.

 

 

Vi forventer endvidere at inspektørerne har følgende personlige profil:

 

 • Udviklingsorienteret, kreativ og innovativ.

 • Gode samarbejdsevner.

 • Positiv og løsningsorienteret.

 • Lyst til at arbejde i en flad, kreativ organisation.

 • Weekend arbejde i forbindelse med formidlingsaktiviteter må påregnes.

 

Vi tilbyder til gengæld en spændende og ansvarsfuld stilling med mange udfordringer og mulighed for at sætte præg på Museerne Helsingørs udvikling.

 

Ansøgningsfrist 24.6 2019 via Helsingør Kommunes rekutteringssystem. Vi indkalder løbende til samtale, sidste ansættelsessamtaler vil være 1.7-3.7 2019.

 

Tiltrædelse: 1.9 2019 eller snarest derefter

 

Yderligere informationer om stilling kan fås ved at rette henvendelse til Museumschef Maibritt Bager, tlf. 25311810 eller Formidlingsinspektør Iben Vyff, tlf. 25311905

 

I Helsingør Kommune vægter vi, at medarbejdere og ledere udvikler deres faglighed. Derfor har vi fokus på at skabe sammenhæng mellem den ambitiøse udvikling af hele organisationen Helsingør Kommune og videreuddannelse af både medarbejdere og ledere fagligt og personligt.

 

9 ud af 10 indbyggere bor mindre end 2 km fra vandet. Her mødes Hamlet og Kronborg med verdenskendt arkitektur og en hyggelig middelalderby på ét og samme sted. Tjek #OplevHelsingor og se selv.

Kontakt

Helsingør Kommunes Museer

Hestemøllestræde 1
3000
Helsingør
Danmark
Praktisk information
Oprettet:
27-05-2019
Udløber:
24-06-2019
Kviknummer:
LJA-73636102
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Kultur,
Ledelse
Beliggenhed
Lignende job
HR-ON
Odense, Fyn
Frist:
10-07-2020
KK WIND SOLUTIONS A/S
Ikast-Brande, Midtjylland
Frist:
10-07-2020