186
186
 ledige stillinger på Magisterjob
339
339
 ledige stillinger i profiljob netværket
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference
Aalborg Universitet, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Aalborg Universitet, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

|
Nordjylland
|
Indrykket 27-04-2017

Journalist til forskningsformidling på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, AAU

Den samfundsvidenskabelige forskning ved AAU har stor samfundsmæssig værdi, og forskningens gennemslagskraft skal derfor understøttes og formidles bedst muligt. Det er baggrunden for, at Fakultetskontoret for Humaniora og Samfundsvidenskab nu søger en kollega til styrkelse af kontorets forsknings- og kommunikationsteam med særligt fokus på formidling af den samfundsvidenskabelige forskning. Tiltrædelse ønskes pr.1. august eller snarest muligt.

Stillingsbeskrivelse

Stillingen indeholder både drifts- og udviklingsopgaver, og du skal have lyst til og evner for begge dele. Du vil blive en central del af arbejdet med at implementere Det Samfundsvidenskabelige Fakultets strategi for forskningsformidling, og du vil selv få lejlighed til at sætte dit præg på arbejdet med de konkrete handleplaner.

Du får ansvar for, i samarbejde med ledelsen, at videreudvikle forskningsformidlingsstrategien samt styre, forankre og gennemføre handleplaner knyttet hertil. Du får i den forbindelse som opgave at gennemføre og følge op på analyser og surveys på forskningsformidlingsområdet.

Du får endvidere ansvar for, i samarbejde med dine kolleger, at facilitere, understøtte og forankre en tæt og løbende dialog med institutternes forskere, institutledere og kommunikationsansvarlige - herunder at bidrage til at definere grænseflader for ansvar for forskningsformidling på hjemmesider og via redaktionelle og sociale medier for henholdsvis institutter og fakulteter. I jobbet forventes du således at kunne sparre med forskere og videnskabelige ledere i forhold til forskningsformidling og at kunne udvikle nye redskaber til formidlingsstøtte lokalt. Du forventes desuden at kunne holde oplæg og at bidrage til at udvikle uddannelsesforløb indenfor forskningsformidling såvel for kolleger som for forskere og ledere.

Endelig er en meget væsentlig del af jobbeskrivelsen, at du løbende producerer historier, pressemeddelelser og debatindlæg samt koordinerer og bidrager til presseindslag mv. i tæt samarbejde med forskere og kommunikationsmedarbejdere på institutterne. I dette arbejde har du en strategisk tilgang til anvendelse af forskellige formidlingskanaler, og du har flair for og lyst til at arbejde med digitale og sociale medier.

Vi lægger stor vægt på, at du kan opbygge og udbygge relationer til journalister og andre eksterne og interne interessenter og samarbejdspartnere, og at du er i stand til på konstruktiv vis at udføre dine arbejdsopgaver i tæt samarbejde med dine kolleger såvel på kontoret som i organisationen som helhed ofte på tværs af faglige skel. Her er det ikke mindst vigtigt, at du har blik for at sikre samarbejde og koordinering med universitetets centrale kommunikationsafdeling.

Hvem er vi?

Fakultetskontoret for de to fakulteter består af ca. 45 dygtige kollegaer, der varetager opgaver i forbindelse med kvalitetssikring af uddannelser, forskningsadministration, studieadministration, personaleadministration og økonomistyring. Fakultetskontoret servicerer endvidere de to fakulteters dekanater, skoler og institutter. I forsknings- og kommunikationsteamet er vi pt. 10 kolleger inkl. en områdeleder.

Hvem er du?

 • Du har en relevant uddannelsesmæssig baggrund, fx som cand. com., journalist, cand.mag. i journalistik eller lignende.
 • Du har solid erfaring med journalistik, pressearbejde og sociale medier, og du har stærke analytiske kompetencer.
 • Du har dokumenteret erfaring med at bruge kommunikation og formidling strategisk og som led i interessevaretagelse.
 • Du har blik for, hvilke kanaler der er de rette til at formidle vores mange forskningshistorier, og du har erfaring med brug af diverse digitale platforme og sociale medier til understøttelse af formidlingsstrategier.
 • Du er klar og præcis i tale og kan levere høj kvalitet i såvel mundtlig som skriftlig kommunikation, både på engelsk og på dansk.
 • Du har indsigt i og interesse for samfundsvidenskaberne og deres samfundsmæssige værdi.
 • Du har kendskab til universiteternes kultur, virke og rammebetingelser, og du har lyst til at indgå i denne sammenhæng.
 • Du er strategisk tænkende og har erfaring med at omsætte strategi på kommunikative områder til handling.
 • Du har flair for at tænke i processer og løsninger på tværs af organisatoriske skel, og du sikrer selvstændigt opgavernes fremdrift.
 • Du har lyst til at arbejde såvel tæt på ledelsen som vores forskere, og du kan se dig selv i en politisk styret og international organisation.
 • Du er en holdspiller, der naturligt indgår i et nært samspil med teamets øvrige medarbejdere og samarbejdspartnere på institutter og resten af AAU samt eksternt, mv.

Hvad tilbyder vi?

Du får en ansættelse i tæt tilknytning til universitetets kerneopgaver og med stor ledelsesmæssig bevågenhed. Du vil have et tæt samarbejde med prodekanen for forskning, institutlederne, forskerne på institutterne og eksterne parter.

Du får entusiastiske og gode kolleger på et kontor, hvor der er plads til et godt grin også selvom vi har travlt. Vi har en professionel, men uhøjtidelig tone og er ambitiøse, rummelige og stolte af vores arbejde.

Samtaler afholdes 7. juni eller 9. juni eller 12. juni.

Såfremt du ønsker yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte områdeleder Maj Ragner Laursen på tlf.: 99407961 / e-mail: mrl@adm.aau.dk eller journalist Susanne H. Knudsen tlf.: 99409170 / e-mail: shk@hum.aau.dk.

Vi opfordrer alle kvalificerede til at søge stillingen uanset køn, alder, religion eller etnisk baggrund.

Løn og ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning iht. overenskomst for akademikere i staten med indplacering som specialkonsulent eller ansættelse og aflønning ift. overenskomst for Journalister i statens tjeneste. Der er mulighed for forhandling af kvalifikationstillæg.

Der er 3 måneders gensidig prøvetid i stillingen.

Aalborg Universitet skal modtage din ansøgning elektronisk vedhæftet CV, eksamensbevis og anden relevant dokumentation. Åbn linket "søg stillingen online" og udfyld ansøgningsformularen.

Stillingsnummer

905017

Ansøgningsfrist

29/05/2017

Kontakt

Aalborg Universitet, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Fibigerstræde 5
9220
Aalborg Øst
Danmark
Praktisk information
Oprettet:
27-04-2017
Udløber:
29-05-2017
Kviknummer:
LJA-45794754
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Kommunikation og medier
Beliggenhed
Beregn rejse-/ruteplan
Lignende job
Lyngby-Taarbæk Kommune
Lyngby-Taarbæk, Storkøbenhavn
Frist:
07-06-2018
Copenhagen Business School
Frederiksberg, Storkøbenhavn
Frist:
08-06-2018