56
56
 ledige stillinger på Magisterjob
103
103
 ledige stillinger i profiljob netværket
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference
Syddansk Universitet

Syddansk Universitet

|
Fyn
|
Indrykket 28-09-2020

Institutleder ved Institut for Fysik, Kemi og Farmaci

Vil du være en del af et ambitiøst universitet, som bidrager til at bryde grænser og forme en bæredygtig fremtid? Vil du stå i spidsen for et fagligt stærkt institut med potentiale til at vokse i de kommende år? Kan du motivere og aktivere engagement blandt højt specialiserede medarbejdere der er eksperter indenfor deres felt? Brænder du for at udvikle naturvidenskabelige uddannelser og studerende?

Institut for Fysik, Kemi og Farmaci søger en institutleder til implementering af en fælles vision og strategi for instituttets fremtid inden for forskning og undervisning. Institutlederen vil være ansvarlig for at understøtte instituttets løbende indsat i forbindelse med øget eksternt finansieret forskning, styrke vores uddannelser og forbedre infrastrukturen. Institutlederen vil samarbejde med viceinstitutledere og uddannelsesledere om at opretholde et dynamisk forsknings- og undervisningsmiljø ud fra de nuværende styrkepositioner samt fremme instituttets nøglerolle nationalt og internationalt. 

Institut for Fysik, Kemi og Farmaci er et af fire institutter ved Det Naturvidenskabelige Fakultet, SDU og er placeret i Odense. Instituttet varetager forskning inden for kemi, fysik, farmaci samt flere tværvidenskabelige områder og huser flere større forskningscentre. Institut for Fysik, Kemi og Farmaci er ansvarlig for uddannelserne i kemi, medicinalkemi og fysik, samt for bacheloruddannelsen i farmaci.

Instituttet består af to sektioner: Sektion for Kemi og Farmaci og Sektion for Fysik, samt en fællesfunktion, herunder et udviklingsværksted. Instituttet har ca. 160 ansatte, heraf 30 Ph.d.-studerende og varetager undervisning af ca. 500 studerende.

Sammen med dekanen, institutledere, prodekan for uddannelser og sekretariatschefen bliver du en del af fakultets ledelsesgruppe.

Institutlederens primære opgaver vil være at:


 • Varetage den daglige ledelse af instituttet, herunder at udvikle et stimulerende forsknings- og studiemiljø i samarbejde med medarbejdere og studerende, og varetage den daglige kontakt og samarbejde med administrationen.
 • Varetage ansvaret for instituttets økonomi, herunder at disponere virkemidler i form af personale, drift og anskaffelser i forhold til de samlede økonomiske rammer for instituttet samt tiltrækning af eksterne midler.
 • Udforme instituttets overordnede mål for forskning i samarbejde med viceinstitutledere, forskningsledere og under hensyn til universitetets og fakultetets overordnede strategi.
 • Varetage ansvaret for instituttets undervisning og udvikling heraf i samarbejde med uddannelsesledere og undervisningsudvalg samt fremme et godt studiemiljø i samarbejde med de studerende.
 • Sikre kontakt til relevante aktører (erhvervsliv, myndigheder m.m.) samt sikre forskningsformidling og vidensdeling.
 • Deltage i fakultetets ledelsesgruppe sammen med de øvrige institutledere og dekanen, herunder udarbejde, virkeliggøre og følge op på fakultetets strategier for forskning, uddannelse samt ledelse og samarbejde.

 
Om personen:


 • Du har en naturvidenskabelig eller beslægtet uddannelse indenfor et af instituttets akademiske områder.
 • Du har en anerkendt forskningsmæssig baggrund inden for dit fagområde.
 • Du har undervisningserfaring på lektorniveau.
 • Du er visionær og har kommunikative evner, der kan samle instituttet.
 • Du er imødekommende og besidder en høj grad af integritet.
 • Du er initiativrig og viser retning for dine medarbejdere.
 • Du kan motivere og stille krav til den enkelte, og formår at lede mennesker, der er fremragende specialister på deres felt.
 • Du har et indblik i og forståelse for et universitets indre liv og dets samspil med omverdenen og kan integrere de mange modsatrettede krav og forventninger i en konstruktiv ledelsesproces.
 • Du har kendskab til universitetsadministration og de økonomiske og administrative opgaver, der er forbundet hermed.
 • Du skal have minimum et 6-årigt perspektiv i din fremtidige ledelsesopgave på SDU.
 • Du kan læse og forstå dansk og har kendskab til det danske uddannelsessystem.
 • Du behersker engelsk på højt niveau.


Du kan læse mere om SDU og fakultetet på vores hjemmeside på www.sdu.dk. Yderligere oplysninger om stillingen kan fås hos dekan Marianne Holmer på tlf. 6011 2605.

Om ansættelsen:

Ansættelse finder sted i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og AC. Stillingen åremålsbesættes med forventet tiltrædelse den 1. marts 2021 på overenskomstmæssige vilkår, evt. med en tilbagetrædelsesordning og en ordning for (begrænset) forskningstid. Lønnen forhandles individuelt på baggrund af personlige kvalifikationer og erfaring.

Samtaler forventes at blive afholdt tirsdag den 10. november og fredag den 20. november. I forbindelse med ansættelsesprocessen vil der blive afholdt test.

Stillingen skal søges via vores hjemmeside www.sdu.dk/service/ledige_stillinger 

Ansøgningen skal være registeret i vores system senest den 28/10/2020 kl. 23.59.59.

Syddansk Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer derfor alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

SDU er et internationalt orienteret universitet med fokus på de studerende. Universitetet er endvidere kendetegnet ved at have en høj grad af tværfaglighed med fælles uddannelses- og forskningsaktiviteter.

SDU har fem fakulteter og campusser i Odense, Kolding, Esbjerg, Slagelse, København og Sønderborg. Universitetet har ca. 28.000 studerende, en omsætning på ca. 3,2 mia. kr. og ca. 4.000 medarbejdere.

Det Naturvidenskabelige Fakultet har ca. 250 videnskabelige medarbejdere, ca. 150 ph.d.-studerende, ca. 140 teknisk/administrative medarbejdere og ca. 2.100 studerende, heraf ca. 150 internationale studerende. Udenlandske medarbejdere udgør ca. halvdelen af det videnskabelige personale. Fakultetets undervisning og forskning er organiseret i 4 institutter. Fakultetet er lokaliseret på Campus Odense, og har desuden forskningsfaciliteter i Kerteminde og Svanninge Bjerge. Se fakultetets hjemmeside på www.sdu.dk/nat.Kontakt

Syddansk Universitet

Campusvej 55
5230
Odense
Danmark
Tlf: 6550 1000
Praktisk information
Oprettet:
28-09-2020
Udløber:
28-10-2020
Kviknummer:
LJA-81159807
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Forskning og undervisning,
Ledelse
Beliggenhed
Lignende job
KL
København, Storkøbenhavn
Frist:
06-12-2020
Region Nordjylland
Aalborg, Nordjylland
Frist:
30-11-2020