57
57
 ledige stillinger på Magisterjob
102
102
 ledige stillinger i profiljob netværket
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference
Syddansk Universitet

Syddansk Universitet

|
Fyn
|
Indrykket 08-05-2019

Institutleder ved Biologisk Institut

Om jobbet

Biologisk Institut søger en visionær institutleder med lyst og kompetencer til at lede et institut i udvikling og til at skabe forskning i verdensklasse, uddannelse af efterspurgte jobparate studerende, samarbejde med omverdenen samt formidling af instituttets viden.

Biologisk Institut er et af fire institutter ved Det Naturvidenskabelige Fakultet, SDU. Instituttet har som målsætning at give samfundet den højeste kvalitet af forskning, uddannelse og formidling inden for et bredt spektrum af biologiske emner. Instituttet uddanner studerende til efterspurgte medarbejdere i private virksomheder, offentlige myndigheder, samt i videns-, uddannelses- og forskningsinstitutioner, og vægter samarbejdet med det omkringliggende samfund højt.

Du bliver leder af et institut med ca. 130 ansatte, ca. 300 studerende og en omsætning på ca. 70 mio. kr. Instituttets forskning spænder fra mikroorganismer til økosystemer og globale stofkredsløb med stærke forskningsgrupper indenfor økologi, økotoksikologi og -fysiologi, biodemografi, akustisk kommunikation, biogeokemi samt livets udvikling. På dette grundlag varetager instituttet fakultetets bachelor- og kandidatuddannelser i Biologi og huser desuden ca. 30 ph.d.-studerende og 25 postdocs.

Instituttet er en velfungerende arbejdsplads, der til stadighed markerer sig såvel nationalt som internationalt og udmærker sig ved et dynamisk, internationalt miljø med forskere i verdensklasse, husning af større forskningscentre og deltagelse i stærke forsknings- og samfundsmæssige netværk. Instituttet er organiseret i faglige fællesskaber omkring seks forskningsgrupper, et sekretariat og en serviceafdeling med elektronisk og mekanisk værksted.

Institutlederens primære opgaver vil være at:

 • Varetage den daglige ledelse af instituttet, herunder at fastholde og videreudvikle et stimulerende miljø i samarbejde med medarbejdere og studerende.
 • Varetage ansvaret for instituttets økonomi, herunder at disponere virkemidler i form af personale, drift og anskaffelser i forhold til de samlede økonomiske rammer for instituttet samt tiltrækning af eksterne midler.
 • Udforme instituttets overordnede mål for forskning i samarbejde med forskningsledere og under hensyn til universitetets og fakultetets overordnede strategi.
 • Varetage ansvaret for instituttets undervisning og udvikling heraf i samarbejde med studielederne og undervisningsudvalget samt fremme et godt studiemiljø i samarbejde med de studerende.
 • Sikre kontakt til relevante aktører (erhvervsliv, myndigheder m.m.) samt sikre forskningsformidling og vidensdeling.
 • Deltage i fakultetets ledelsesgruppe sammen med de øvrige institutledere og dekanen, herunder udarbejde, virkeliggøre og følge op på fakultetets strategier for forskning, uddannelse samt ledelse og samarbejde.
 • Varetage den daglige kontakt og samarbejde med administrationen.

 

Om personen

 • Du har en naturvidenskabelig eller beslægtet uddannelse, en anerkendt forskningsmæssig baggrund inden for dit fagområde samt undervisningserfaring på lektorniveau.
 • Du er en visionær og inddragende leder med gode kommunikative evner. Du har en god sans for gennem motivation og krav til den enkelte at lede mennesker, der er fremragende specialister på deres felt.
 • Du har et indblik i og forståelse for et universitets indre liv og dets samspil med omverdenen og kan integrere de mange modsatrettede krav og forventninger i en konstruktiv ledelsesproces.
 • Du har kendskab til universitetsadministration og de økonomiske og administrative opgaver, der er forbundet hermed.
 • Du har som minimum et 6-årigt perspektiv i din fremtidige ledelsesopgave på SDU.
 • Du kan læse og forstå dansk og har kendskab til det danske uddannelsessystem.
 • Du har engelskkompetencer på højt niveau.

 

Om ansættelsen

Stillingen åremålsbesættes med tiltrædelse hurtigst muligt på overenskomstmæssige vilkår, evt. med en tilbagetrædelsesordning og en ordning for (begrænset) forskningstid. Lønnen forhandles individuelt på baggrund af personlige kvalifikationer og erfaring.

Samtaler til stillingen forventes at blive afholdt i uge 33 og 34.

Du kan læse mere om SDU og fakultetet på vores hjemmeside på www.sdu.dk Yderligere oplysninger om stillingen kan fås hos dekan Marianne Holmer på tlf. 60112605.

Ansættelse finder sted i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og AC.

Ansøgningen skal sendes elektronisk via linket "Ansøg online".

Vedhæftede filer skal være i Adobe PDF eller Word format.

Hvert felt i ansøgningsskemaet kan kun indeholde én fil af max. 10 Mb.

Vejledning i forbindelse med ansøgning findes her.

Syddansk Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer derfor alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Tjenestested: Odense

Ansøgningsfrist: Mandag den 1. juli 2019.

SDU er et internationalt orienteret universitet med fokus på de studerende. Universitetet er endvidere kendetegnet ved at have en høj grad af tværfaglighed med fælles uddannelses- og forskningsaktiviteter.

SDU har fem fakulteter og campusser i Odense, Kolding, Esbjerg, Slagelse, København og Sønderborg. Universitetet har ca. 28.000 studerende, en omsætning på ca. 3,2 mia. kr. og ca. 4.000 medarbejdere.

Det Naturvidenskabelige Fakultet har ca. 250 videnskabelige medarbejdere, ca. 150 ph.d.-studerende, ca. 140 teknisk/administrative medarbejdere og ca. 2.100 studerende, heraf ca. 150 internationale studerende. Udenlandske medarbejdere udgør ca. halvdelen af det videnskabelige personale. Fakultetets undervisning og forskning er organiseret i 4 institutter og 16 centre. Fakultetet er lokaliseret på Campus Odense, og har desuden forskningsfaciliteter i Kerteminde og Svanninge Bjerge. Se fakultetets hjemmeside på www.sdu.dk/nat.

Kontakt

Syddansk Universitet

Campusvej 55
5230
Odense
Danmark
Tlf: 6550 1000
Praktisk information
Oprettet:
08-05-2019
Udløber:
01-07-2019
Kviknummer:
LJA-73174401
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Forskning og undervisning,
Ledelse
Beliggenhed
Lignende job
Hillerød Kommune
Hillerød, Nordsjælland
Frist:
09-08-2020