156
156
 ledige stillinger på Magisterjob
339
339
 ledige stillinger i profiljob netværket
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference
Københavns Universitet

Københavns Universitet

|
Storkøbenhavn
|
Indrykket 20-12-2016

Institutleder - Institut for Fødevarevidenskab

Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet søger en institutleder til Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) med tiltrædelse den 1. april 2017 eller snarest derefter.

 

FOOD er Danmarks førende forsknings- og uddannelsesmiljø inden for fødevarer, og internationalt anerkendt som et af de mest betydningsfulde miljøer på området. Instituttet har en anvendelsesorienteret og erhvervsrettet tilgang til fødevarer og bringer viden i spil, så den kan blive til størst mulig gavn for det danske såvel som det internationale samfund.

Instituttet beskæftiger pt. omkring 70 videnskabelige medarbejdere fra postdoc- til professorniveau, 60 ph.d.-studerende og 40 teknisk/administrative medarbejdere.

 

Omsætningen på FOOD er omkring 110 millioner kr. årligt, hvoraf ca. 2/3 kommer fra eksternt finansierede forskningsprojekter.

 

Institutlederens profil

Institutlederen skal fungere og trives i krydsfeltet mellem forskning, uddannelse, udviklingsarbejde, formidling, ledelse, og administration. Vi lægger betydelig vægt på, at institutlederen på FOOD

  • har et indgående kendskab til den danske og internationale fødevarescene inklusive forbrugertrends og industrielle behov
  • har relevant ledelseserfaring
  • har erfaring med tiltrækning af ekstern finansiering fra både nationale og internationale bevillingsgivere
  • er en anerkendt forsker med international forskningserfaring og et stærkt CV inden for et eller flere af instituttets fagområder
  • har erfaring med at undervise samt udvikle kurser og uddannelser på universitetsniveau
  • har gode kommunikationsevner og er en god netværker med interesse for at udvikle instituttet i samspil med det omgivende samfund

 

Derudover er det vigtigt, at institutlederen

  • er visionær og har mod på at styrke FOOD i den europæiske elite inden for fødevareforskning og uddannelse
  • har gennemslagskraft til at implementere nødvendige beslutninger for at opnå de ambitiøse mål og inddrage instituttets medarbejdere proaktivt i denne udvikling
  • er udadvendt, imødekommende og med høj integritet

 

FOOD er en international arbejdsplads, og på instituttet er arbejdssproget i vidt omfang engelsk. Imidlertid er forvaltningssproget på SCIENCE og KU fortsat dansk, og derfor er det nødvendigt, at institutlederen kan tale, skrive og forstå dansk.

 

Læs mere om organisationen, opgaverne og rekrutteringsprocessen i job- og personprofilen

 

Du kan fortroligt henvende dig til dekan John Renner Hansen, tlf. 3533 2001, hvis du har spørgsmål til stillingen.

 

Ansættelsesforhold

Ansættelsen sker som udgangspunkt på åremål med en ansættelsesperiode på 5 år med mulighed for forlængelse i op til 3 år. Ansættelsen sker i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og en række AC-organisationer for akademikere i staten (AC-overenskomsten) samt protokollat til overenskomst for akademikere i staten om institutledere og dekaner ved universiteterne. Hertil kommer efter nærmere aftale et åremålstillæg, kvalifikationstillæg samt pensionsbidrag på 17,1 %.

 

Omfanget af forsknings- og undervisningsaktiviteter forhandles og aftales med dekanen.

 

Ansøgning

Ansøgning skal sendes via stillingsopslaget på jobportalen senest den 22. januar 2017.

 

Klik på linket Søg stillingen nederst i opslaget.

 

Ansøgningen skal indeholde dit CV og en redegørelse (max. tre sider) for din vision for instituttet, herunder vigtige elementer i en forsknings- og uddannelsesstrategi, ledelsesopgavens varetagelse og organisering af instituttet.

Universitetet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer alle kvalificerede kandidater til at søge stillingen uanset personlig baggrund.

 

Københavns Universitet præger aktivt sin samtid gennem fremragende forskning, uddannelse og samarbejde. KU hører til de højest rangerende universiteter i Europa og er Danmarks ældste universitet, grundlagt 1479. I dag omfatter KU 37.000 studerende og 9.000 ansatte tilknyttet seks fakulteter: humaniora, jura, natur- og biovidenskab, samfundsvidenskab, sundhedsvidenskab og teologi. www.ku.dk.

Kontakt

Københavns Universitet

Nørregade 10
1017
København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet:
20-12-2016
Udløber:
22-01-2017
Kviknummer:
LJA-39679626
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Forskning og undervisning,
Ledelse
Beliggenhed
Beregn rejse-/ruteplan
Lignende job
Klinisk Genetik, Vejle Sygehus
Vejle, Syd- og Sønderjylland
Frist:
19-01-2018
Vordingborg Kommune - Aktivitetscenter Brænderigården
Vordingborg, Sydsjælland inkl. Møn
Frist:
22-01-2018