51
51
 ledige stillinger på Magisterjob
100
100
 ledige stillinger i profiljob netværket
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference
Aarhus Universitet

Aarhus Universitet

|
Østjylland
|
Indrykket 05-12-2019

GIS- & Remote Sensing data scientist (AC/TAP) ved Institut for Bioscience, Aarhus Universitet

Institut for Bioscience, Aarhus Universitet, opslår en 3 årig stilling som AC-TAP til understøttelse af instituttets forskning og undervisning til ansættelse pr.1. februar 2020 eller hurtigst muligt derefter. Stillingen er på 37 timer om ugen.

 

Institut for Bioscience

Institut for Bioscience (http://bios.au.dk/) danner ramme for forskning og undervisning inden for alle større biologiske underdiscipliner. Instituttet er specielt kendt for sine bidrag inden for biodiversitet og bevaringsbiologi, akvatisk biologi og økologi, arktisk miljø og økosystemer, genetik og evolution, mikrobiologi og zoofysiologi.

 

Instituttet beskæftiger i øjeblikket cirka 350 akademiske og tekniske medarbejdere og 75 ph.d.-studerende. Næsten 500 studerende følger BSc- og MSc-uddannelserne som instituttet udbyder.

 

Afdelingen tilbyder et pulserende og uformelt forskningsmiljø med mangeårig tradition for samarbejde med internationale universitetspartnere. Meget af den interne kommunikation foregår på engelsk og vi byder ansøgere fra udenlandske ansøgere velkommen.

 

Tjenestestedet

Tjenestestedet er Aarhus Universitet, Institut for Bioscience, Sektion for Økoinformatik and Biodiversitet (ECOINF), Ny Munkegade 114, DK-8000 Aarhus C, Denmark. Stillingen indgår samtidig i BIOCHANGE, et ledende forskningscenter indenfor biodiversitetsdynamik under global change.  Centret er samlokaliseret med Sektion for Økoinformatik and Biodiversitet.

 

Ansvarsområder og opgaver

Som AC-TAP ved ECOINF, Institut for Bioscience kommer du til at arbejde i et dynamisk, internationalt miljø, hvor du vil indgå i forskellige teams som forskningsstøtte samt omkring drift og undervisning. Opgaverne indenfor undervisning og forskning vil have stor vægt på håndtering og analyse af geospatielle data (i høj grad i regi af GIS, Geografiske Informationssystemer), med Remote Sensing som et særligt fokusområde. Dine opgaver vil sisær være fokuseret omkring følgende indsatsområder:

 • Daglig drift og udvikling af ECOINF og BIOCHANGEs IT-infrastruktur, som består af data- og beregningsservere. Denne opgave omfatter opbygning og udvikling af databaser for geo-spatielle data med henblik på sikring af reproducerbarhed og version kontrol.

 • Analyser af geospatielle data som støtte for specifikke forskningsprojekter.

 • Bidrage til undervisning i GIS og remote sensing samt andre emner indenfor computational biology.

 

Vi lægger vægt på et godt arbejdsmiljø og et godt forhold mellem kolleger og studerende. Det er derfor vigtigt, at du er positiv og åben og klar til at give dine kolleger en hjælpende hånd, når der er behov for det.

 

Kvalifikationer

Vi søger en person med en ph.d.-grad indenfor biologi eller geografi eller stor erfaring med forskningsstøtte indenfor disse områder. Du skal kunne styre og udvikle vores IT infrastruktur, både mht. database håndtering og drift af beregningsservere.

 

Vi forventer en selvstændig medarbejder, der er god til at lære fra sig og som har evnerne til at bidrage med forskningsstøtte på et højt niveau inden for håndtering og analyse af geospatielle data.

 

Stillingen kræver desuden at du kan navigere og prioritere i et intenst undervisnings- og forskningsmiljø blandt mange kolleger og studerende.

 

Stillingen kræver at du er god til at kommunikere på engelsk, samt at du er villig til at lære dansk.

 

Vi søger efter følgende specifikke kvalifikationer:

 • GIS superbruger med dokumenterede evner i håndtering og analyse af geospatielle data

 • Indgående kendskab til programmeringssprog som R og Python

 • Kendskab til download, håndtering og analyse af remote sensing data

 • Baggrund i eller i det mindste interesse for sektionens forskellige forskningsområder

 • Gode samarbejdsevner på tværs af medarbejdergrupper

 

Følgende kvalifikationer ses som en fordel:

 • Dokumenteret evne til opbygning og håndtering af databaser inklusiv version control (fx GIT)

 • Dokumenteret kendskab til statistiske analyser

 • Kendskab til remote sensing software og platforme, fx google Earth Engine, ENVI, ERDAS, Lastools/Opals

 • Kendskab til både Windows- og Unix-styresystemer samt cloud computing

 

Kontaktoplysninger

Eventuelle spørgsmål til stillingen kan rettes til sektionsleder Anders Barfod (anders.barfod@bios.au.dk /mobil 52993097).

 

For yderligere information om Sektion for Økoinformatik og Biodiversitet henvises til  http://bios.au.dk/en/about-bioscience/organisation/ecoinformatics-and-biodiversity/. Information om Center for Biodiversity Dynamics in a Changing World (BIOCHANGE), som stillingen er koblet til kan findes på http://biochange.au.dk/.

 

Vi forventer at afholde ansættelsessamtaler i løbet af Januar 2020, med tiltrædelse snarest muligt.

 

Formalia

Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikere i staten.

 

Alle interesserede uanset personlig baggrund opfordres til at søge.

 

Ansøgning sendes via Aarhus Universitets rekrutteringssystem, som kan tilgås under stillingsopslaget på Aarhus Universitets hjemmeside.

 

Om Aarhus Universitet

Aarhus University is an academically diverse and research-intensive university with a strong commitment to high-quality research and education and the development of society nationally and globally. The university offers an inspiring research and teaching environment to its 38,000 students (FTEs) and 8,000 employees, and has an annual revenues of EUR 885 million. Learn more at www.international.au.dk/


Kontakt

Aarhus Universitet

Ny Munkegade 120
8000
Aarhus C
Danmark
Praktisk information
Oprettet:
05-12-2019
Udløber:
15-01-2020
Kviknummer:
LJA-78024480
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Forskning og undervisning
Beliggenhed
Lignende job
Koncernservice og Koncern IT
København, Storkøbenhavn
Frist:
13-08-2020
Nordsjællands Hospital (Hillerød)
Hillerød, Nordsjælland
Frist:
17-08-2020