67
67
 ledige stillinger på Magisterjob
88
88
 ledige stillinger i profiljob netværket
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference
Aarhus Universitet

Aarhus Universitet

|
Østjylland
|
Indrykket 02-09-2021

Forskningskonsulent til ledelsessekretariatet, Institut for Kultur og Samfund

Institut for Kultur og Samfund opslår hermed en stilling som forskningskonsulent i instituttets ledelsessekretariat, 37 timer/ugentligt med tiltrædelse 1. november 2021 eller snarest derefter.

Institut for Kultur og Samfund ønsker at være en inkluderende arbejdsplads og opfordrer derfor alle kvalificerede kandidater, uanset personlig baggrund, til at søge stillingen.

 

Arbejdsopgaver

 

Institut for Kultur og Samfund har en stærk forskningsprofil, og som forskningskonsulent forventes du at understøtte instituttets høje ambitioner på forskningsområdet. Som forskningskonsulent skal du arbejde opsøgende og selvstændigt med en bred vifte af strategiske og mere praktiske forskningsunderstøttende opgaver, både i relation til institutlederen og viceinstitutlederen for forskning og i relation til instituttets forskere. Du skal have kendskab til og gerne kunne tænke kreativt i forbindelse med forskellige typer af forskningsfinansieringsmuligheder af relevans for instituttets fagområder, og du skal kunne tilbyde kvalificeret sparring til instituttets forskere om deres forskningsprojekter, -ideer, -ansøgninger og -vilkår. Du vil være tovholder for møderne i instituttets forskningsudvalg og bidrage til den tværgående opgavevaretagelse i instituttets ledelsessekretariat (strategiprocesser, anbefalinger, høringssvar, prisindstillinger mv.).

Du kommer til at samarbejde med forskere fra instituttets afdelinger for Antropologi, Arkæologi og Kulturarvsstudier, Globale Studier, Filosofi og Idéhistorie, Historie og Klassiske Studier, Religionsvidenskab og Teologi samt fra instituttets tre større centre (Interacting Minds Centre, grundforskningscenteret UrbNet og Center for Grundtvigforskning). Du vil være forbindelsesled til prodekanen for forskning og talentudvikling og til forskningsrådgiveren i dekansekretariatet samt have en vigtig berøringsflade med AUs centrale forskningsstøtteenhed, det administrative centers projektøkonomer og forskningskonsulenterne på fakultetets øvrige institutter.

Dit primære arbejdssted vil være i ledelsessekretariatet i Nobelparken, men du vil også skulle supportere instituttets forskere på Moesgård.

 

Kvalifikationer  

 

Den succesfulde ansøger forventes at have:

 

 

 • relevant længerevarende akademisk uddannelse (en ph.d. inden for en human- eller samfundsfaglig disciplin vil være en fordel)
 • forskningsforståelse og erfaring med forskningssupport, og/eller co-writing, fx ift. EU-forskningsprojekter og -ansøgninger
 • en veludviklet budgetforståelse og fortrolighed med Excel
 • interesse for forskningspolitik og forskningsvilkår, herunder gerne indsigt i regler og retningslinjer for ansvarlig forskningspraksis
 • stærke og præcise formuleringsevner skriftligt og mundtligt på såvel dansk som engelsk
 • flair for forskningskommunikation og -formidling

 

 

Forskningskonsulenten skal desuden

 

 

 • være struktureret og evne at holde styr på de interne processer i tilknytning til store ansøgningsrunder for både nationale og internationale forskningsopslag
 • kunne tilbyde kvalificeret sparring og velfunderet generalistlæsning i forbindelse med større forskningsansøgninger til både EU og nationale fonde
 • kunne forestå forskningsstrategiske analyser og forskningsunderstøttende udviklingsopgaver i tæt samarbejde med instituttets institutleder og viceinstitutleder for forskning

 

 

For at lykkes i stillingen skal du være akademisk velfunderet. Du skal være en skarp læser og kunne kommunikere klart ind i en akademisk kontekst. Det vil være en fordel, hvis du har erfaring med at arbejde i et forskningsmiljø og med at bistå forskere ift. projekt- og fundingrelaterede opgaver.

Den stærke ansøger skal desuden være lydhør og imødekommende og være god til at skabe relationer. Du skal kunne arbejde selvstændigt og trives i en forskningssupporterende og faciliterende rolle. Desuden skal du have lyst til at gøre en forskel i et akademisk miljø i en stilling, der både kræver en veludviklet evne til fordybelse og til at have mange bolde i luften på én gang.

 

Vi tilbyder

 

 

 • en stilling med frihed til selvstændig opgavevaretagelse, løbende faglig udvikling og en bred kontaktflade til en række spændende humanvidenskabelige forskningsmiljøer med international orientering
 • en stilling som involverer et tæt samarbejde med forskere og med instituttets ledelse
 • et uformelt og imødekommende arbejdsmiljø og et godt samarbejde og kollegialt fællesskab i instituttets sekretariat
 • gode muligheder for kompetenceudvikling og for løbende sparring med øvrige forskningsunderstøttende medarbejdere på fakultetet

 

 

Om Institut for Kultur og Samfund

 

Instituttet er et af tre institutter under Arts. Instituttet har en række højtrangerede forskere og forskningsmiljøer og tilbyder en bred vifte af uddannelser af højeste kvalitet med mere end 2100 fuldtidsstuderende. Instituttet beskæftiger omkring 180 faste og 70 tidsbegrænsede akademiske medarbejdere. Hertil kommer 50 administrative medarbejdere samt 105 ph.d.-studerende. Det er hjemsted for 3 større centre, herunder et grundforskningscenter.  Instituttet er både internationalt og kulturelt mangfoldigt med mere end 25 nationaliteter ansat. Yderligere information se: http://cas.au.dk/

Den kommende medarbejder vil referere til sekretariatsleder Jytte Ringtved.

For yderligere information om stillingen kontakt venligst Jytte Ringtved - jytte.ringtved@cas.au.dk 8716 2152 / 2942 5537.

For spørgsmål vedr. ansøgningsprocedure og upload af ansøgning, kontakt venligst HR-supporter Marianne Birn mbb@au.dk.

Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 41.

 

Løn og ansættelsesvilkår

 

I henhold til gældende overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation. Indplaceringen sker efter konkret vurdering og forventes at blive som specialkonsulent.

 

Aarhus Universitet vil være en attraktiv og inspirerende arbejdsplads for alle og ønsker en kultur, hvor hver enkelt kan udfolde og udvikle sig. Vi ser ligestilling og diversitet som en styrke og opfordrer derfor alle interesserede til at ansøge.

 

Faculty of Arts

 

Arts er et af fem hovedområder på Aarhus Universitet.

Arts bidrager til Aarhus Universitets forskning, talentudvikling, videnudveksling og uddannelser.
Med omkring 550 videnskabelige medarbejdere, 275 ph.d.-studerende, 9.500 bachelor- og kandidatstuderende samt 1.500 studerende på efter/videreuddannelse udgør Arts et stærkt og mangfoldigt forsknings- og uddannelsesmiljø.

Arts består af Institut for Kommunikation og Kultur, Institut for Kultur og Samfund og Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse. Enhederne huser hver især stærke fagmiljøer og danner udgangspunkt for interdisciplinær forskning og uddannelse.

Fagmiljøerne og uddannelserne på Arts indgår i internationale samarbejder og har et fælles mål om at bidrage til udviklingen af viden, velfærd og kultur i interaktion med det omgivende samfund.

Læs mere på arts.au.dk

Ansøgning sendes via Aarhus Universitets rekrutteringssystem, som kan tilgås under stillingsopslaget på Aarhus Universitets hjemmeside.


Om Aarhus Universitet

 

Aarhus Universitet er et fagligt bredt og forskningsintensivt universitet med høj kvalitet i uddannelse og forskning, og et stærkt engagement i samfundsudviklingen nationalt og globalt. Universitetet tilbyder et inspirerende uddannelses- og forskningsmiljø for 38.000 studerende og 8.000 medarbejdere med en årlig omsætning på 6,6 mia. kr. Læs mere på www.au.dk

Kontakt

Aarhus Universitet

Jens Chr. Skous Vej 7
8000
Aarhus C
Danmark
Praktisk information
Oprettet:
02-09-2021
Udløber:
27-09-2021
Kviknummer:
LJA-82604253
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Forskning og undervisning
Beliggenhed