33
33
 ledige stillinger på Magisterjob
70
70
 ledige stillinger i profiljob netværket
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference
Rigsarkivet

Rigsarkivet

|
Storkøbenhavn
|
Indrykket 23-03-2021

Enhedschef til Digital Bevaring i Rigsarkivet

Har du gode ledelseskompetencer og styr på infrastruktur og data management?

Rigsarkivet er Danmarks fælles hukommelse. Vi indsamler, bevarer og formidler næsten 1000 års dokumentation om samfundet både i digital og analog form. I Europa er vi blandt de førende arkiver inden for digital samfundsdokumentation. Den plads vil vi bevare og sætter nu endnu mere fokus på at bringe vores fælles digitale hukommelse i spil.

I Rigsarkivet har vi store ambitioner. Vi har en strategi, som bl.a. sætter fokus på at få Rigsarkivets meget store datamængder til at skabe endnu mere værdi for borgere, forskere, virksomheder og offentlige myndigheder. Det skal ske i tæt dialog og samarbejde med vores brugere, således at Rigsarkivet i endnu højere grad bliver en del af den fællesoffentlige digitale infrastruktur.

I enheden Digital Bevaring udvikler, vedligeholder og driver vi den infrastruktur, der sikrer, at vores data bliver sikkert bevaret for altid, så de kan findes og bruges igen. Vi er i alt 17 medarbejdere, hvoraf de fleste arbejder i Rigsarkivet i Købehavn, enkelte dog også i Odense.

Stillingen og dine opgaver

Digital Bevaring skal i de kommende år udvikle og implementere et nyt bevaringssystem samt formulere en ny standard for overførsel af data fra offentlige myndigheder til arkiv, der sikrer, at Rigsarkivet i de kommende år effektivt kan modtage og bevare en stadig stigende mængde data, skabt med nye teknologier. Begge opgaver er organiseret som selvstændige projekter. Som enhedschef får du ud over de to projekter ansvaret for ledelsen af enhedens medarbejdere og for udvikling og styring af enhedens øvrige opgaver, som omfatter test og viderebehandling af de data, som vi modtager. I enheden har næsten alle medarbejdere en it-faglig baggrund, og vi har et stærkt fagligt engagement med fokus på godt kollegialt samarbejde.

Kvalifikationer

Vi forudsætter, at du har følgende kvalifikationer

  • En stærk ledelsesfaglig baggrund hvor du har vist, at du kan skabe resultater både sammen med dine medarbejdere og med eksterne samarbejdspartnere
  • En solid it-faglig baggrund som fx cand.it, ingeniør eller cand.scient. og erfaring med at arbejde med it-arkitektur og it-infrastruktur
  • Erfaring med at udvikle og drive sikre, men også effektive it-løsninger til behandling af data
  • Dokumenteret erfaring med udbud og leverandørstyring
  • Du taler, læser og skriver dansk.


Her ud over er det en fordel, hvis du

  • Har en formel lederuddannelse
  • Har en relevant it-sikkerhedscertificering


Vi forventer, at du som person er

  • Selvstændig og resultatorienteret
  • God til at lede og udvikle fagligt stærke medarbejdere 
  • God til at samarbejde med både interne og eksterne samarbejdspartnere med andre faglige baggrunde end din egen


Vi tilbyder


Som ansat i Rigsarkivet får du ca. 225 kolleger på vores adresser fem steder i Danmark. Sammen arbejder vi for at indsamle, bevare, forske i og formidle den vigtige samfundsdokumentation, der er Rigsarkivets ansvarsområde. Vi er en ambitiøs organisation, der satser på udvikling og digitalisering af vores arbejdsmåder og vores ydelser. Vi lægger vægt på et stærkt fagligt og socialt arbejdsmiljø, hvor opgaverne løses i samarbejde med kollegerne. Vi har fleksible arbejdstider, så arbejds- og privatliv hænger sammen.


Løn- og ansættelsesvilkår

Stillingen ønskes besat 1. maj 2021 eller snarest herefter.

Du ansættes i henhold til relevant overenskomst med Finansministeriet. Arbejdstiden er gennemsnitlig 39 timer om ugen.

Stillingen er placeret i Rigsarkivets enhed for Digital Bevaring og arbejdsstedet er Kalvebod Brygge 34 i København.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan blive sikkerhedsgodkendt, ligesom du skal kunne opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele din ansættelse.


Ansøgning

Send en motiveret ansøgning, CV og dokumentation for relevant uddannelse, certificering og erhvervserfaring via Rigs-arkivets rekrutteringssystem. Du bliver guidet igennem rekrutteringsprocessen, når du trykker Søg stillingen nederst på denne side.   

Ansøgningsfristen er 9. april 2021.

Vi forventer at afholde første runde samtaler i uge 15 og anden runde i uge 16. Der vil blive gennemført test i rekrutteringsforløbet og kandidater skal derfor afsætte tid til testsamtale den 20. april og evt. den 21. april.

Nærmere oplysninger om stillingen kan fås hos vicedirektør Kirsten Villadsen Kristmar, tlf. 41 71 72 28, e-mail: kvk@sa.dk

Du kan læse mere om Rigsarkivet på www.sa.dk

Rigsarkivet tilstræber at få så bred en sammensætning af personalet som muligt, hvorfor alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.


Rigsarkivet er en styrelse og institution under Kulturministeriet, der har til formål at sikre bevaringen af arkivalier til brug for fremtidig forskning, at stille arkivalier til rådighed for myndigheder og publikum samt at udøve forskning og udbrede kendskabet til forskningens resultater. Rigsarkivet har ca. 225 medarbejdere fordelt på 5 adresser; to i Jylland, en på Fyn og to i København.


Kontakt

Rigsarkivet

Rigsdagsgården 9
1218
København
Danmark
Praktisk information
Oprettet:
23-03-2021
Udløber:
09-04-2021
Kviknummer:
LJA-81865041
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Ledelse
Beliggenhed
Lignende job
Aarhus Universitet
Aarhus, Østjylland
Frist:
01-05-2021
Grønlands Selvstyre
Nuuk
Frist:
30-04-2021