56
56
 ledige stillinger på Magisterjob
97
97
 ledige stillinger i profiljob netværket
Gem annonce
Holstebro Kunstmuseum

Holstebro Kunstmuseum

|
Vestjylland
|
Indrykket 12-10-2020

ENGAGERET OG UDADVENDT FORMIDLINGSINSPEKTØR TIL HOLSTEBRO KUNSTMUSEUM

Har du kvalifikationerne og lysten til at skabe tankevækkende og vedkommende møder mellem nutidens museumsgæster og en samling med verdenskunst og kunst fra hele verden? Har du teoretisk og praktisk indsigt i museumsformidling, en skarp pen og nye idéer til publikumsinddragelse henvendt til et bredt spektrum af målgrupper? Så er nærværende stillingsopslag noget for dig!

Holstebro Kunstmuseum er i en rivende udvikling og søger per 1. februar 2021 en initiativrig, selvstændig og ansvarsbevidst museumsinspektør med særligt fokus på formidling og læring i bred forstand herunder undervisning og kommunikation. Dertil kommer arbejdsopgaver i tilknytning til samlingsvaretagelse og særudstillinger. Vi forventer, at du både trives som formidlingsudvikler og som en indlevende fortæller på gulvet, der sætter turbo på børn og unges kreativitet.

Du indgår i et mindre men effektivt team på en dynamisk arbejdsplads præget af holdånd og høj faglighed, og du vil være tæt på alle beslutninger og arbejdsgange. Dit personlige engagement er en selvfølge også i lokalmiljøet og der lægges i øvrigt vægt på fleksibilitet i forhold til arbejdstid, da der indimellem forekommer weekend- og aftenarbejde. Bopæl i nærheden af kunstmuseet er derfor en fordel, men ikke en forudsætning.

Vi tilbyder


 • Et spændende og udfordrende job med vægt på fagligt indhold og med stor indflydelse på egne arbejdsopgaver.
 • Et arbejdsklima præget af tillid, åbenhed og gode kollegaer.
 • En fuldtidsstilling på et visionært kunstmuseum i fremtidssikrede rammer, der aflønnes efter gældende overenskomst.Du er/har


 • Kunsthistoriker eller har anden relevant kunstfaglig baggrund på kandidat-, magister- eller ph.d.-niveau.
 • Velorienteret inden for det 20. og 21. århundredes danske og internationale kunsthistorie.
 • Stærke pædagogiske kompetencer samt gode mundtlige og skriftlige formuleringsevner på dansk og engelsk.
 • Et godt kendskab til IT og sociale medier.
 • Idérig og god til at vinkle fortællinger, der også bringer dig i stand til at omsætte koncepter til konkret praksis.  
 • Museumserfaring fra tidligere ansættelser.
 • Beslutningsdygtig, struktureret og i besiddelse af gode samarbejdsevner.Arbejdsopgaver

 • Afvikling af omvisninger i samling og særudstillinger, arrangementer, workshops, lærings- og undervisningsforløb for børn og unge, skoler, institutioner og det generelle publikum.
 • Udvikling af spændende og nytænkende formidlingstiltag.
 • Kunst- og museumsfaglige opgaver, herunder samlingsarbejde, forskning samt udvikling og realisering af udstillings- og eventprogram i samarbejde med museets øvrige kunstfaglige stab.
 • Projektudvikling med tilhørende fundraising.
 • Praktisk-administrative og øvrige ad hoc-opgaver.Præsentation af virksomheden

Holstebro Kunstmuseum åbnede for publikum i 1967 i en ældre patriciervilla. Sidenhen er museet udbygget ad to omgange, senest med en moderne særudstillingsfløj i 2011. Holstebro Kunstmuseum er i dag et selvejende statsanerkendt museum, der virker under den danske museumslov. Museets hovedbidragyder er Holstebro Kommune, og dertil modtages lovfæstet tilskud fra staten.
Museets samling dækker udvalgte tendenser i dansk og international kunst i det 20. og 21. århundrede samt aspekter af kunst fra ikke-europæiske civilisationer og folkeslag. Udover skiftende præsentationer af egen samling vises årligt 3-5 særudstillinger.
Holstebro Kunstmuseum arrangerer endvidere en lang række foredrag, koncerter, omvisninger, undervisningsforløb m.v., og samarbejder med øvrige kulturinstitutioner i ind- og udland. Institutionen er bygningsmæssigt en del af et større museumskompleks, der også omfatter det kulturhistoriske Holstebro Museum og med en beliggenhed i Holstebro Kommune, der har et særdeles rigt kulturliv, og hvis overordnede egnsudvikling kunstmuseet er med til at understøtte.
Læs mere på museets hjemmeside: www.holstebrokunstmuseum.dk 

Ansættelsesforhold

Der er tale om en fast stilling. Løn- og ansættelsesvilkår sker i henhold til gældende overenskomst med Dansk Magisterforening.
Du vil indgå i museets kunstfaglige afdeling med reference til museumsdirektøren.

Tiltrædelse
er den 1. februar 2021 eller efter aftale. 

Arbejdstiden er 37 timer ugentligt. 

Ansøgningsfrist er fredag den 20. november 2020 kl. 12:00. 

Ansøgning, CV, dokumentation for bestået uddannelse med resultater samt evt. relevante bilag uploades via "søg stillingen" til højre. Du vil få en bekræftelse på modtagelsen. Vær opmærksom på, at denne mail kan lande i "Uønsket post". 

Ansættelsessamtaler afholdes torsdag den 10. december 2020. 

Vil du vide mere 

Du er velkommen til at kontakte museumsdirektør Anders Gaardboe Jensen på telefon 9742 4518, hvis du har spørgsmål til stillingen. 

Holstebro Kunstmuseum ønsker en medarbejdersammensætning, som afspejler det omgivende samfund, og opfordrer derfor alle kvalificerede, uanset alder, køn, religiøs og etnisk baggrund, til at søge stillingen. 

Vi ser frem til at modtage din ansøgning!

 

Du har ikke knyttet nogen dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel eller klikke på knappen "Annuller" og vedhæfte dokumenter, før du sender din ansøgning igen

Kontakt

Holstebro Kunstmuseum

Museumsvej 2A
7500
Holstebro
Danmark
Praktisk information
Oprettet:
12-10-2020
Udløber:
20-11-2020
Kviknummer:
LJA-81262277
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Kommunikation og medier
Beliggenhed
Gem annonce
Lignende job
Danmarks Tekniske Universitet
Lyngby-Taarbæk, Storkøbenhavn
Frist:
08-11-2020
Skatteforvaltningen, Roskilde, Ny Østergade
Roskilde, Midtsjælland
Frist:
28-10-2020