156
156
 ledige stillinger på Magisterjob
339
339
 ledige stillinger i profiljob netværket
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference
Østsjællands Museum

Østsjællands Museum

|
Sydsjælland inkl. Møn
|
Indrykket 14-06-2017

Direktør for Østsjællands Museum

Vi søger en direktør til Østsjællands Museum (ØSM), som kan være motoren for at videreudvikle museet og udnytte det store potentiale, der er i museets mange udstillingssteder og menneskelige ressourcer.

ØSM er et statsanerkendt museum og en selvejende institution. ØSM varetager alle forpligtelser inden for sine fagområder, der følger af Museumsloven og med statsanerkendelsen. Museet får støtte fra Kulturministeriet og fra Faxe og Stevns Kommune.

 

Læs mere om ØSM på www.Kalklandet.dk

 

Direktøren er daglig leder for museet og et meget kompetent personale på 15 fuldtidsansatte

Direktøren varetager ØSMs interesser over for staten, de to kommuner og andre bidragsydere i øvrigt.

Der vil blive lagt stor vægt på, at direktøren har gode samarbejdsevner, kan skabe arbejdsglæde omkring sig og kan strukturere en ofte meget omfattende og dynamisk arbejdsdag med mange projekter, indkommende sager og bestillinger.

 

Direktøren skal medvirke til at sikre, at ØSM er en del af det danske og internationale museumssamarbejde inden for museets kerneområder

 

Hovedopgaven:

I de kommende år skal ØSM have fokus på at udnytte det kæmpe potentiale, der ligger i at Stevns Klint er udnævnt til UNESCO Verdenarv og at både Koldkrigsmuseum Stevnsfort, Geomuseum Faxe, Stevns Museum, Haslev Museum og Stevns Naturcenter samlet set skal opnå langt større bekendtskabsgrad og tiltrække langt flere besøgende. ØSM har forpligtelse til at formidle Verdensarv Stevns. ØSM har potentialet til at tiltrække helt nye brugergrupper.

 

ØSM har brug for en direktør med lyst til at udvikle museet og åbne dets fantastiske aktiver ud imod en meget bred interessentkreds. Der er både efterspørgsel efter forskning på højt niveau, for deltagelse i bredt favnende uddannelsesaktiviteter og for formidling til alle typer museumsgæster.

 

Der ligger en vigtigt opgave i at forløse det forretningsmæssige potentiale, der er i ØSMs udstillingssteder, i Verdensarven, de naturskønne omgivelser samt for at udvikle helt nye aktiviteter og arrangementer, som ØSMs samlede portefølje så rigeligt åbner mulighed for.

 

Det er derfor væsentligt, at du både har respekt for det lange, seje træk og evner at arbejde i dybden med museumsfaglige udfordringer og samtidigt har flair for den gode historie og få den ud og leve til gavn for museets gæster.

 

ØSM undersøger mulighederne for et samarbejde med andre kulturinstitutioner, herunder især Museum Sydøstdanmark. Ansøgere skal være indstillet på at indgå på en positiv måde i disse drøftelser.

 

Kvalifikationer:

Den foretrukne kandidat har:

  • Akademiske kvalifikationer på kandidatniveau og helst have været aktivt forskende.

  • Betydelig ledelseserfaring, gerne fra en kulturinstitution

  • Erfaring med at arbejde i en selvejende institution

  • Visioner for forskning, indsamling, bevaring og formidling.

  • Erfaring med digital formidling

  • Indsigt i og erfaring med kommerciel drift, økonomistyring og fundraising

  • En synlig ledelsesstil med lyst til at udvikle ØSM som en god og udviklende arbejdsplads

  • Gode kommunikative evner og kan virke som ambassadør for ØSM over for alle ØSMs interessenter, nationalt som internationalt

  • Et stort og aktivt netværk i museumskredse og meget gerne i fondskredse

  • Lyst til at udvide ØSMs lokale, regionale, nationale og internationale netværk

 

Løn og ansættelsesvilkår Ansættelsen sker efter Funktionærlovens bestemmelser. Aflønningen fastlægges efter kvalifikationer. Stillingen kan besættes på åremål.

 

Ansøgning Ansøgningen sendes til ØSM museum@oesm.dk og mærkes: ansøgning

 

Ansøgningen skal være museet i hænde senest fredag den 3. august 2017 kl. 12.

 

Vi vil anvende personprofiltest som del af rekrutteringsforløbet, hvis vi finder det nødvendigt.

 

ØSM arbejder aktivt for fremme af ligestillingen blandt medarbejderne og opfordrer derfor alle kvalificerede, uanset personlig baggrund, til at søge stillingen.

 

Yderligere oplysninger kan fås ved hos bestyrelsesformand Lars Kirdan på 3093 5607 / lars.kirdan@gmail.com eller hos samlingsinspektør Berit Stage på 3028 9025 / bst@oesm.dk

Kontakt

Østsjællands Museum

Højerup Bygade 38
4660
Store Heddinge
Praktisk information
Oprettet:
14-06-2017
Udløber:
03-08-2017
Kviknummer:
LJA-46911771
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Ledelse
Beliggenhed
Beregn rejse-/ruteplan
Lignende job
Klinisk Genetik, Vejle Sygehus
Vejle, Syd- og Sønderjylland
Frist:
19-01-2018
Vordingborg Kommune - Aktivitetscenter Brænderigården
Vordingborg, Sydsjælland inkl. Møn
Frist:
22-01-2018