111
111
 ledige stillinger på Magisterjob
241
241
 ledige stillinger i profiljob netværket
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference
Danmarks Meteorologiske Institut

Danmarks Meteorologiske Institut

|
Storkøbenhavn
|
Indrykket 04-05-2018

Afdelingschef Frie Data

Chef søges til at lede DMI ud på nyt farvand

Data og digitalisering er det nye sort. Det ved vi alt om på Danmarks Meteorologiske Institut. Vores råstof er data om vejr, klima og hav og nu skal vores meteorologiske data sættes fri. Der er afsat i alt 82 mio. kr. til både at frikøbe DMIs mange data og gøre dem let tilgængelige på en ny platform, så alle kan få glæde af dem. 

Derfor søger DMI en ny afdelingschef til at lede den store og spændende opgave med at frisætte DMIs data en opgave, der kommer til at ændre fundamentalt på den rolle instituttet spiller for samfundet.

Mulighed for at sætte dit præg på DMIs fremtid

Du kommer til at lede en stor omstillingsproces, der sætter nye krav til hele organisationen. Borgere og virksomheder skal inden for en kort årrække have adgang til DMIs mange vejr-, hav- og klimadata, så data kan komme i spil og skabe størst mulig værdi i samfundet. Og vi har brug for dig, til at stå ved roret og styre DMI og projektet sikkert i havn. 

Du vil stå i spidsen for en projektenhed, der i tæt samarbejde med de eksisterende afdelinger på DMI skal sikre, at DMI kommer sikkert i mål med opgaven, og at vi får gennemført de forandringer på DMI, som er nødvendige for at lykkes med vores nye rolle som dataleverandør på stor skala. I samarbejde med dine medarbejdere og resten af ledelsesgruppen, skal du lede arbejdet med at udvikle en ny distributionsløsning, hvor data vil være let tilgængelige og understøttet 24/7. Du skal også være med til at få oversat koblingen af frie data med DMIs klassiske kerneforretning, som er at levere troværdige vejrprognoser både dag til dag og at varsle borgere og beredskaber, når vejret bliver rigtig vildt.  

Ansvarsområder 

Du vil blandt andet have ansvar for at:

  • etablere den nye distributionsløsning og frisættelse af data i de politisk besluttede faser
  • skabe overblik over de nødvendige forandringer på DMI som følge af den nye opgave og sikre ejerskab i organisationen
  • koordinere den nødvendige forretningsmæssige omstilling på tværs af DMI
  • søge eksternt samarbejde med private og offentlige aktører, særligt vedrørende den tekniske løsning
  • lede en stor IT-teknisk opgave

 

Faglig profil med gennemslagskraft og erfaring med IT-projekter 

Du har en relevant akademisk baggrund og ledelseserfaring det er en fordel, hvis du har dokumenteret erfaring med forandringsledelse, men det er ikke et must. Du har erfaring med succesfuldt at have ledet større IT-projekter. Du har øje for behovet for forankring i organisationen og en god fornemmelse for brugeres krav til nye teknologier. Derudover formår du at tilrettelægge gode processer og komme i mål med de opgaver, du sætter i gang.

Dine personlige egenskaber

Din tilgang til ledelse er åben og dialogbaseret du kan lide at finde løsninger i dialog med kollegaer og medarbejdere. Du mestrer at etablere og fastholde stærke relationer både internt og eksternt, og du har mod på at lede højt specialiserede naturvidenskabelige hoveder. Du har erfaringerne og kompetencerne til at udvikle og drive en enhed, der skal hjælpe en traditionsrig organisation i mål med en ambitiøs omstilling. 

Vi tilbyder 

Vi tilbyder en enestående mulighed for at præge DMIs virke i det næste århundrede med en opgave med stor politisk bevågenhed. Du vil få mulighed for at sammensætte en enhed, som består af både eksisterende medarbejdere og nyansættelser, der kan sikre, at opgaven kommer i mål ved udgangen af 2022. Du kommer til at indgå i en velfungerende ledelsesgruppe, der har fokus på at støtte opgaven i alle kroge af organisationen. DMI er en arbejdsplads med en stærk kultur og dygtige medarbejdere med mange forskellige fagligheder, hvor der er plads til alle og højt til loftet.

Vi har fokus på karriereveje i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriets koncern, og derfor kan en ansættelse hos os føre til andre stillinger på sigt.

Praktiske oplysninger

Ansættelse og aflønning: Lønramme 37.

Ansættelsesområdet: Energi-, Forsyning- og Klimaministeriet med tilhørende institutioner

Arbejdstid: 37 timer/ugentlig uden højeste tjenestetid, stillingen er tidsbegrænset og udløber medio 2023.

Yderligere oplysninger: Kan fås ved henvendelse til direktør Marianne Thyrring eller vicedirektør Anne Højer Simonsen på 39 15 75 05.

Tiltrædelse: Stillingen er til besættelse snarest muligt.

Arbejdssted: DMI, Lyngbyvej 100, 2100 København Ø.

Ansøgningsfrist: 1. juni 2018.

Ansættelsessamtaler: Vi forventer at holde 1. samtale den 8. juni 2018 og 2. samtale den 19. juni 2018. Vi gennemfører en personlighedstest af de kandidater, som går videre til 2. samtale. Personlighedstesten varetages af Mercuri Urval. 

Stillingen søges: For at søge stillingen skal du klikke på linket søg stillingen, og følge instruktionerne.

DMI, der er en institution under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, udfører prognose- og varslingstjeneste samt kontinuerlig overvågning af vejr, klima og hav, dels for at sikre menneskeliv og materielle værdier, dels for at skabe økonomisk grundlag for økonomisk og miljømæssig planlægning af samfundet. Endvidere udføres forskning og udvikling inden for DMI's fagområder.

DMI er en spændende arbejdsplads med fagligt kompetente medarbejdere med vidt forskellige uddannelser. Du kan læse mere om DMI som arbejdsplads under Om DMI på www.dmi.dk.

 

 

Kontakt

Danmarks Meteorologiske Institut

Lyngbyvej 100
2100
København Ø
Praktisk information
Oprettet:
04-05-2018
Udløber:
03-06-2018
Kviknummer:
LJA-60388071
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
IT og web,
Konsulent og rådgivning,
Ledelse
Beliggenhed
Lignende job
Trendyshops ApS
Aarhus, Østjylland
Frist:
01-02-2019
Assens Kommune - Økonomi
Assens, Fyn
Frist:
22-01-2019